dinsdag 16 februari 2010

Speciaal deeg voor hartige taarten is gezonder

Het bedrijf Koopmans verkoopt zowel kant-en-klaar bladerdeeg als een deegvariant voor het maken van een hartige taart. Dat laatste product geeft een ander bakresultaat maar is gezonder van samenstelling, aldus de Consumentenbond. Bladerdeeg bevat 19,4 gram vet per 100 gram, waarvan 8,4 gram verzadigd vet. In het deeg voor hartige taarten zit slechts 6,6 gram vet per 100 gram product met maar 0,6 gram verzadigd vet. Het is dus een gezondere keuze om voor hartige taarten geen bladerdeeg te gebruiken, stelt de Consumentenbond.

Aan bladerdeeg wordt de eis gesteld dat het luchtig moet zijn, en daarom wordt er boter of margarine voor gebruikt, terwijl het deeg voor hartige taarten met gist en plantaardige olie is gemaakt. Daardoor is het vetgehalte lager en bevat het nauwelijks verzadigd vet.

bron: Consumentengids, februari 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten